Cupcake time!

Je kunt ze verkopen op de  kerstmarkt, weggeven, versieren of natuurlijk lekker opeten.
Dat versieren is natuurlijk het allerbelangrijkste.
Ken je het programma cupcakecup?
Daar laten ze hele coole cupcakes zien. Ik zal wel elke week een cupcake erop zetten!
 Koekiemonster cupcake!
 asisrecept vanille cupcake
(Ingrediënten voor 12 cupcakes)
200 gr boter, op kamertemperatuur
200 gr witte basterdsuiker
4 grote eieren
200 gr bloem
Merg van een vanille stokje


Basisrecept botercrème

25 gr custardpoeder
250 ml Melk
25 gr Suiker
½ Vanillestokje
250 gr Boter
80 gr Basterdsuiker

Overige producten
Gemalen Kokos
1 flesje blauwe kleurstof
1 pakje witte marsepein
1 pakje bruine marsepein
12 koekjes

Keukengerei

Kookplaat
Weegschaal
Mixer
Plaat
Folie
Klopper
Plastic bakje met deksel
Pipetjes Lepel en mes
Snijplank
Spuitzak
Schaar
Botercrème mes

- Maak eerst de vanille cupcakes aan de hand van het regenboog recept, zonder de kleurstof. Zodra deze in de oven staan kun je beginnen met de botercrème.
- Meet alle ingrediënten nauwkeurig af . Custardpoeder, roomboter, suiker, basterdsuiker, melk en vanille.
- Maak een redelijk slap papje van het custardpoeder en 25 ml melk
- Breng de rest van de melk (225 ml) met suiker en vanillestokje in pan aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur. Verdun met een deel van de hete massa het papje, doe vervolgens deze verdunde massa weer terug in de pan bij de overige hete melk
- Zet de pan terug op een laag vuurtje. Nu blijven roeren, roeren en nog eens roeren! Het moet minstens 10 minuten luchtig geklopt worden. De room mag niet aanbranden en klonteren!
- Haal opnieuw de pan van het vuur en laat de massa snel afkoelen en stort het uit op plaat en dek het af met folie, of giet het in andere pan
- Draai de boter en basterdsuiker mooi luchtig en glad met een vlinder/klopper. Voeg nu de afgekoelde room toe en meng het geheel. Verwijder het vanillestokje en de botercrème is klaar.
- Deze crème is te gebruiken als topping en vulling bij diverse gebaksoorten - Doe de topping in een spuitzak en knip daarna het puntje van de spuitzak eraf. Maak een mooie toef op de cupcake
- Verdeel de topping op de cupcake zodat het een mooie bol wordt.
- Pak een plastic bakje met gemalen kokos en voeg daar een paar druppeltjes blauwe kleurstof aan toe. Doe de deksel op het bakje en schudt net zo lang tot de kokos egaal blauw geworden is.
- Vervolgens rol je de bovenkant van de cupcake met de topping door de blauwe kokos. Je heb nu een cupcake met een egaal blauw laag kokos op je topping.
- Maak van wit marsepein twee bolletjes van ongeveer 1 cm en van bruin marsepein twee hele kleine bolletjes. Plak eerst de grote witte bolletjes naast elkaar op de cupcake als ogen en het kleine bruine bolletje erop als pupil.
- Snij nu met een mes een inkeping op plaats van de mond en stop het koekje er in. Je koekiemonster cupcake is nu klaar!

Elegant Rose - Double Heart