DIY: Aardbeienijs!

Een lekker ijsje voor dit warme weer is wel handig!
En ook nog makkelijk te maken. Volg de stappen en heb jij straks het lekkerste ijs
Recept



Bereidingstijd:
30-60 minuten


Ingrediƫnten voor 4 personen
- 300 gram aardbeien;

- 125 gram fijne kristalsuiker;

- 1 zakje vanillesuiker;

- 2 eierdooiers;

- sap van 1 citroen ;

- 2,5 dl. volle melk;

- 2.5 dl. slagroom
Hulpmiddelen
Ijsmachine of ijslaatje
Voorbereiding
- Was de aardbeien, pureer ze samen met het citroensap en breng dit mengsel samen met de helft van de suiker aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken zodat de puree iets dikker wordt. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker, het zakje vanillesuiker en voeg als de dooiers witgeklopt zijn de melk toe
Voeg dit alles bij de aardbeienpuree, goed roeren en niet meer laten koken voor ongeveer 5 min.
Laat dit mengsel snel afkoelen (evt. bak met ijswater)
Het lekkerst is het dat dit mengsel een nachtje trekt
. Dan de volgende dag ....


- Meng de puree met de melk.
Bereidingswijze
- Klop de slagroom bijna stijf. Mag met een zakje vanillesuiker; hoeft niet

- Meng de slagroom met de puree . Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.

- Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de kom. ca. 45-55 minuten draaien.

- Je kunt het mengsel ook in een ijslaatje doen; regelmatig omscheppen.

Serveertips
Serveren met verse aardbeien, slagroom en blaadje munt.
Het hoeft niet altijd in een schaaltje, koop hoorntjes!

Mmmm lekker smullen!
(schrijf ook een keer iets in het gastenboek)

Elegant Rose - Double Heart