Unieke oorbellen!

Wat heb je nodig?

  1. rondbektang
  2. kniptang
  3. 2 nietstiften
  4. 2 oorhangers
  5. 4 kettelstiften
  6. leuke kralen

TIP: In plaats van de kniptang zou je ook een goede schaar kunnen gebruiken. Al deze spulletjes kun je heel goedkoop bij de Xenos vinden, je kunt natuurlijk ook bij een hobby- of kralenwinkel terecht!

Hoe maak je de oorbel?
 
1. Rijg de kralen
Schuif de onderste kraal op de nietstift (platte onderkant), en de andere kralen op een kettelstift (ronde onderkant). Knip het staafje tot ongeveer 1 cm boven de kraal af met de kniptang (of schaar). Let op dat het staafje niet wegschiet.
2. Maak een oogje
Pak het eind van het staafje vast met de rondbektang. Let op welk deel van de tang je gebruikt: hoe dichter bij het eind van de tang (het dunne puntje) hoe kleiner het oogje zal worden.
Draai je tangetje waardoor de draad helemaal om de ronding van de tang gaat. Op deze manier krijg je altijd een mooi rond oogje. Pak nu met het dunne puntje van de tang het oogje kort aan het steeltje vast. En buig het oogje mooi terug waardoor het recht op het staafje komt te staan. En de kraal mooi recht onder het oogje komt te hangen. Nu heb je één hangertje. Maar de kraaltjes moeten natuurlijk leuk onder elkaar komen te hangen...
3. En nu?
Neem het kraaltje (aan het kettelstiftje) dat je aan het onderste kraaltje vast wilt maken, hier is dat de zwart-witte kraal. Knip weer het staafje af op ongeveer 1 cm van de kraal. Je maakt met het tangetje op dezelfde manier een oogje, maar laat een kleine opening open. Je kunt ook het rondje helemaal afmaken, en het vervolgens weer een stukje openbuigen, als je dat makkelijker vindt. Je kunt dan de hanger erin hangen, zoals op de foto:

Je kunt nu het oogje dicht knijpen, zodat ze aan elkaar vast zitten. Dit herhaal je voor de derde kraal. Vervolgens buig je het oogje aan de oorhanger een klein stukje open, zodat je de kralensliert eraan kan hangen. Dan buig je dat oogje weer goed dicht, en klaar is je oorbel! Al deze stappen herhaal je natuurlijk nog een keer voor de 2e oorbel…
En voilà, je eigen gemaakte oorbellen zijn klaar! Minstens zo leuk, en een stuk goedkoper dan oorbellen uit de winkel!
Elegant Rose - Double Heart