DIY! kaarsjes

Wij weten dat jullie van do it yourselfs houden, en daarom maken we er vandaag eentje. Het is eigenlijk heel makkelijk, iedereen heeft het wel in huis. We gaan namelijk candles maken. Niet in een theekopje, maar in een leuk potje en een leuk glaasje!


1. De benodigheden.
Hier een foto van de dingen die je zo ongeveer nodig zou hebben. Ik wil over een paar dingen nog uitleg geven en we doen de olien appart. Heel kort wat je nodig hebt: Een pannetje, waxinelichtjes of wax, glaasjes/potjes, sateprikkers, een mes, lontjes en plakband.Je kunt variƫren van kaars. Als je er een beetje van een rode kaars in doet, wordt het een rood/roze kaars, wanneer je een vanillekaars toevoegt zal hij naar vanille gaan ruiken. Wil je dit allemaal niet, gebruik dan gewoon witte waxinelichtjes.De geuroliƫn. Wij gebruiken er van kneipp. We hebben de bonne nuit gebruikt die naar citronella ruikt, en de flowers vooraan.

2. Haal de lontjes uit de kaarsen.
De makkelijkste manier om de lontjes uit de kaarsen te halen is doorsnijden. Snijdt ze een keer door de midden en haal het lontje er uit. Ga net zo lang door totdat het pannetje een klein beetje vol zit.Hier zie je de kaarsjes in het pannetje.

3. Verwarm de waxinelichtjes
Vervolgens ga je dus verwarmen. Je voegt er de zonodige geur en kleur aan toe.
Als alles is gesmolten, kun je het gaan verdelen over de potjes/glaasjes/kopjes enz.Dat ziet er dus zo uit. Hoe je de sateprikkers maakt? Daar moet het lontje tussen komen. Bind twee sateprikkers aan elkaar zodat je het lontje er tussen kan schuiven. Hang hem in het kaarsvet.

4. En wachten maar...
Nu is het een kwestie van wachten. Je kunt ze het beste buiten laten stollen, dat is het koudst.
Als ze eenmaal opgedroogd zijn, kun je het resultaat hieronder zien...
Schattig toch? We hopen dat jullie deze DIY leuk vonden!
Elegant Rose - Double Heart