DIY: aardbeien sleutelhanger

Je kent het vast wel: je hebt je sleutels in je tas gegooid, waardoor ze vervolgens moeilijk vindbaar zijn... Erg irritant natuurlijk, daarom is een sleutelhanger aan je sleutelbos altijd handig. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, en naast dat je ze in de winkel kunt kopen, kun je ze ook gewoon zelf maken!
Dus.... ben je creatief aangelegd? Lees dan hieronder verder hoe je je eigen aardbeien sleutelhanger maakt….

Benodigdheden:
- Lijmpistool of secondelijm
- Schattig stofje die je voor het aardbeitje gaat gebruiken
- Vulling (naar keuze)
- Lint
- Naaimachine of naald en garen. Garen is het mooiste als het in de kleur van het stofje is.
- Groen vilt
- Karton
- Sleutelhangerring
- Een roosje of een ander klein bloemetje van stof.

1)      Verzamel al je spulletjes bij elkaar
2)      Teken het patroon uit van de aardbei en het kroontje dat bovenop de aardbei komt. Teken een cirkel met een diameter van ongeveer 10 cm. Hoe groter de cirkel, hoe groter je aardbei wordt. Snijd een hoekje uit de cirkel, zodat je een “Pacman”-vorm krijgt. Teken ook het kroontje dat straks bovenop de aardbei komt. Het mooiste is om drie blaadjes te tekenen, het ligt er natuurlijk helemaal aan wat je zelf leuk vindt. Heb je de patronen klaar? Leg ze dan op de stofjes en knip ze uit.
3)      Vouw het stofje dubbel met de goede zijde naar binnen en zet het met een naald vast.
4)      Naai het dicht. Dit kun je met een naaimachine doen, en als je dat niet hebt gewoon met naald en garen.
5)      Draai het stofje binnenstebuiten, zodat de goede kant buiten zit. Naai dan de bovenkant bijna helemaal dicht, doe dit met grote steken zodat je het nog aan kunt trekken.

6)      Stop er vervolgens vulling is, zoveel als je zelf wilt.
7)      Trek voorzichtig aan de uiteinden van het garen, zodat de aardbei sluit en maak er een knoopje in.
8 en 9) Maak een gat in het midden van het vilten kroontje. Pak het lint, maak er een lus van en knoop de uiteinden dicht. Trek vervolgens het lint met het knoopje door het gat van het vilt.
10) Dit is het gedeelte waar je het lijmpistool of secondelijm voor nodig hebt. Plak het kroontje met het lint en het kleine bloemetje op de aardbei. Gebruik genoeg lijm, zodat het goed en stevig vastzit! Als je dit hebt gedaan en alles goed gedroogd is, kun je de sleutelhangerring aan het lint bevestigen.
En klaar is kees, je eigen aardbeien sleutelhanger!
Elegant Rose - Double Heart